Skräprygg

Usch, vilken vecka....jag har inte jobbat en enda dag, men är ändå heelt slut. Ryggen har pajat!!! Har varit till stan för tilllfixning både i måndags och idag, men utan nå vidare resultat. Börjar bli rätt less på att gå omkring ena dan som en ostkrok och andra dan spänd som en fiolsträng.....nån med en riktig mirakelkur för ryggont får gärna höra av sig.

För att underlätta lite för mig nu i helgen skickade jag gullbarnet med moster till Bygdsiljum nu i eftermiddag....hon ska få vara där hela helgen...Jag vet att hon klarar sig utmärkt, frågan är väl bara om vi här hemma gör det? Vi ska försöka sysselsätta oss så man inte tänker på det...ikväll kan det nog bli bio, och imorron är det ju hockey för hela slanten, kul.

För 1 ½ vecka sen ungefär började Moa traska iväg av sig själv här hemma......så underbart gulligt och roligt att se. Självklart blev det en hel massa kort tagna och filmkameran åkte fram för att fånga de där första egna stegen. Hon verkade tycka att det va himla kul att gå mellan oss flera gånger den dagen, men nu gör hon det bara ibland.....hon vet att det är säkrare att sätta sig och krypa istället. Duktig är hon iaf när hon vill.

Eftersom att vårat internet är som det är vkan jag bara bjuda på en bild från de gågna dagarna



Kommentarer:

1 Maria:

skriven

Duktig Moa! =)



Hoppas att din rygg blir bra under helgen när du slipper bära...

Ha så skoj!

2 Lisa:

skriven

Ajaj, inte kul att ha ont i ryggen!! Håller tummarna för att det ska bli bättre. Hon är så duktig Moa-gumman, snabbt går det nu.. Håll i dig..

3 Pia:

skriven

Hej Sarah!

Vilken koncentration! :) Riktigt söt och duktig är hon, lill-tjejen!



Angående rygg så har jag ju haft mkt problem genom åren. Här är några av mina tips:



1. Att i sin vardag tänka på hur man rör sig. Att ha rätt hållning är superviktigt för att det ska kunna bli bättre i ryggen. Att hela tiden påminna sig själv om att sträcka på sig/inte svanka/inte sloka tills man till slut börjar gå rätt automatiskt.



2. Träning! Att stärka upp musklerna i både rygg och mage. Bålträning hjälper att stabilisera och hålla upp ryggen.



3. Massage och stretch - både som man kan göra på sig själv och så klart om man får hjälp av någon!



4. Tänk på hur du bär. Bär inte alltid handväskan/skötväskan/moa på samma sida!



Det är sånna grejer som är jobbigt, men som är så värt det i slutändan!! Man KAN verkligen påverka själv hur man mår! Det är ingen annan som kommer att lösa det åt en. Man kan få tillfällig hjälp av kotknäckare osv. Men vill man bli bra en längre period så måste man hjälpa sig själv.



Kramar till er!

4 Maya:

skriven

Och hon bara växer märker jag. Snart springer hon nog, och ska klättra överallt. :) Va söt hon är!

Kommentera här: