Trött Sarah

Nu sitter jag på golvet i en relativt tom lägenhet och skriver. Klockan är 7 och jag har en klarvaken och högljud bebis brevid mig som vägrat sova under natten. Tror hon haft magont för hon har vridit och gnällt fruktansvärt mycket. Det kan ändå blivit 3 timmars sömn för mig sammanlagt om jag har tur :o)...men nu skrattar hon och ratar som bara den, tyiskt !

Idag går sista lasset härifrån. Känns lite pirrigt att man ska sova där borta i natt. Funderar starkt på om jag ska lämna bort Moa så vi (jag) får sova en ordentlig natt.
Det har hunnit hända en hel del i huset faktiskt....hallen är i princip klar och igår tapetserades vardagsrummet...allt utom en vägg. Vi har inte riktigt bestämt oss hur den ska se ut än, så vi måste försöka klämma in en stadsresa så  vi får det gjort snart. Johnny har verkligen varit superduktig med allt. Att han var en sån hejare på tapetsering hade jag ingen aning om, men så är han duktig på det mesta iofs....fusk.
                                                

image69

Moa har självklart varit med under hela tiden på ett faktiskt väldigt bra humör. Ska bli skönt när vi kommer på plats så hon slipper allt stök och buller omkring sig...kan ju kanske vara lite därför hon sover så dåligt på nätterna nu.

Nu blir det nog ett litet blogguppehåll härifrån. Har inte skaffat nå internet än och det finns väl tyvärr inte så mycket tid över heller. Men vem vet...jag kan ju alltid låna en dstor hos nån och skriva några rader.

Avslutar med lite Moabilder :o)

image70

image71

image72

image73

Julen och EN NY BEBIS !!!

GRATTIS till Sandra och Jerry, som igår fick sin andra flicka !!!
Ni klarade er precis förbi julafton, och det kan ju vara trevligt för tösen att få en alldeles egen dag. 

Julen så...söndagkväll åkte vi till Bygdsiljum där vi tjuvstartade med julbord redan den kvällen. Mamma hade lagat underbart smaskig mat med fisk, massa röror, världens godaste köttbullar, olika köttsorter och allt annat som hör ett jubord till. Självklart så trycker man i sig alldeles för mycket, men det var lätt värt det. 
Enligt tradition så spelade vi såklart tärning om våra 20-kronorsklappar också...det är löjligt spännande att slåss om dem.Tyvärr var vi tvugna att avbryta lite tidigare en väntat eftersom jag lurat (?) i Johnny en chokladbit med nötter i. Han blev inte så fräsch, så han fick gå i väg en sväng. Fast när han kom tillbax så var det bättre. Fy så dumt av mig att inte lusläsa innehållet på chokladen.
Vi öppnade lite vanliga klappar på kvällen oxå....... men efter klockan 24 såklart.
 våra 20-kronors     de vanliga

Moa sov tyvärr lite oroligt under natten där, trots att hon hade en underbart fin säng att sova i. Den låg jag i när jag var liten och sen hade jag mina dockor i den.
                                                                                      

Vi fick allla superfina klappar som vi kommer ha mycket nytta av. Moa fick en babysitter.....hon var väl inte stormförtjust direkt, men det blev bättre.
 Första försöket     Ganska skön ändå

Efter jullunch, klappöppniing och Kalle drog vi vidare mot N.Bäck för mer julfirande och mera mat. Även där underbart gott som vanligt. Marängtårtan till efterrätt var inte heller tokig.
Pojkarna skulle som alltid se Karl-Bertil Jonssons julafton kloclan sju, och detta året gav jag det faktiskt en chans. Inte så dåligt som jag trott, men kanske inte favoriten...inte än iaf.
Mera klappöppning där....fick en babyvakt till Moa som ska användas flitigt när jag förstått mig på alla finesser.
Favoriten för henne annars blev en Nalleman som hos skrattade hjärtligt åt.
     

Efter lite spel på kvällen blev det en ganska tidig sänggång, men jag tror det behövdes för oss alla. Speciellt om man ska vara på så här bra humör nästa dag.
image65

                                                                                                           

Lilla sjöjungfrun

Igår var det slipning och spackling för hela slanten. Jag nös mig igenom hela arbetet. Dessutom luktar det fortfarande hund och skit på vissa ställen och det gör ju inte förkylningen bättre. Usch, så äckilgt det är när man inte själv valt att ha djur. Hoppas det försvinner nu när vi byter ut alla grejer.
Förkylningen är väl inte direkt bättre idag tyvärr. Man hinner ju vakna flera gånger på natten av andnöd...jag hatar att vara tät i näsan, då gör det ju bara ondare i halsen. Nä, nu har jag nog klagat tillräckligt för idag.

Syster min var ju oxå förbi igår. Hon hon Moa gosade på en hel massa, och jag kan förstå att de saknar varann när de träffas så sällan. Vi käkade lunch och såg på lilla sjöjungfrun, åh så bra den e, och jag tror Moa gillade den me...om inte annat för musiken och färgerna :o)

Idag ska det bli tapetsering av hallen....Johnny byggde en ställning i trappen igår så man ska förhoppningsvis nå ända upp till taket där nu. Fast jag tror inte att jag vill kolla när vi är där, man kan ju lätt slå ihjäl sig om man ramlar.

  Moa sover efter maten       Sjöjungfrun på tv

  Nöjdast när man får stå      Nils vaktar