Tvåan

Nu finns det 2 små gryn i munnen på Livia. Jag blir alldeles uppspelt när jag hittar dem :)...o vassa är de såklart.
Jag börjar tro att det är tändernas fel nu att ungen inte vill sova om nätterna. Tvår nätter i rad nu har jag tagit henne till mig i sängen och låtit henne sova där istället. Jag orkar bara inte springa upp o ner, fram o tillbax hela nätter, så det känns bättre. Även om min sömn är lika med minimal då hon ligger bredvid mig. Snacka om orolig...slåss, sparkas, rivs, upp å står, snurra, kliva och klättra. Varför sover inte ungen bara?!

Gunga var kuuuulDagisledig

Ingen har väl vid det här laget undgått att höra om det nya dagistiderna som 15-timmarsbarnen till veckan ska börja med. 8-11 varje dag istället för 9-14 som det varit hittills. Jag tycker det är fullkomlig idioti och känner inte att mitt barn är välkommet där längre.
Har därför beslutat att ha henne hemma med mig alla dagar istället. Visst, jag är tjurig och lite dum kanske som håller henne borta från det hon älskar, men att lämna strax efter 8 bara för att sen hämta hem henne strax före 11 känns så himla onödigt. Jag vill inte ha stressiga mornar, bråk och tjafs om det inte är nödvändigt som om jag skulle jobbat tex, då är det en helt annan sak.
Livia blir ju ett bekymmer oxå, hon skulle med de tiderna aldrig få sova klart hennes förmiddagssömn som hon behöver så väl, eftersom hon såklart måste följa med vid varje hämtning/lämning på dagis.
Nä, fy skäms på den nya rektorn som bestämt det här över allas huvuden utan egentligen kolla vad som funkar mest. Jag ser det bara som ett sätt att spara pengar, eftersom med de tiderna ger de inte barnen ett enda mål mat och det kanske de sparar några kronor på.
Har förklarat för Moa att hon kommer att vara hemma från dagis ett tag nu och jag tror att hon förstår, även om hon inte förstår anledningen såklart. Får försöka ägna oss åt mysigt julpyssel och besök om dagarna för att det inte ska kännas alltför ensamt för henne, för jag förstår ju att hon blir less på mig och lillasyster heldagar.

Fredagsmyset

Själv föredrar jag soffan en fredagkväll....alla gjorde inte det :Ni förstår säkert hur besöket med diskmaskinen slutade.....den slängde ut henne såklart.