Jul 2011

Nu är julen över för denna gång...både skönt och inte. Det har varit 3 lugna dagar med mycket mat och julklappsöppning alla dagar. Nu pysslas det för fullt med alla nya grejer, och det var nåååågot svårt för den större damen att lägga sig igår och inte få leka med allt på en gång. Själv plockar jag och försöker hitta plats till allt, tvättmaskinen går för fullt och "vanlig" mat ska lagas :)

Startade julaftonen på hemmaplan med samtliga familjemedlemmar samlade till frukost (hör inte till vanligheten), och självklart kunde inte klapparna under granen låtas bli :) Hann med lite lek och julmys hemma inna vi packade i väg oss till farmor o Leif i Bäck för fortsatt firande. Tomten kom på besök och det var blandade känslor hos barnen i år....Moa tror jag nog var lite skraj, men pratade mycket och hjälpte till med utdelningen. Livia blev tvärrädd och satt ett bra tag i knät innan hon sen "glömde" bort han och sprang runt som vanligt igen.

Kalle sen och julmiddag....mmm....dock vet jag inte om jag gillar Kalle så mycket längre, jag är faktiskt lite less, men det är ju gärna en tradition som man vill föra vidare till sina egna barn ändå.Juldagen åkte vi till Bygdsiljum för ett enormt fikabord och klappöppning igen. Att man sen orkar med ännu mer julmat är ju smått otroligt, men det är klart att det gick ner det med :)
Superklappar och alla glada, Livia var väl inte så intresserad i år, så det blev dubbelöppning för oss istället.
Tack ALLA !!!


Snart jul

Bloggtorka....men nu ska här göras ett försök.
Humöret och orken har verkligen inte infunnit sig hos mig i december månad tyvärr. Lite trist för det är ju nu det ska vara som mysigast och roligast, men jag känner att det vänder så smått :)

Vi har tjuvklätt granen här hemma eftersom vi blir borta över julen och Moa är så himla stolt..."vi har den fiiiinaste granen av alla". Det är en helt vanlig grön plastgran med röda och guldiga bollar, men kul att hon älska den iaf. Livia är oxå väldigt intresserad av den och den har fått några ryck och slit, men träskivan i botten gör att den står stadigt kvar :)
Nu saknas det bara några klappar under den så är det komplett, men det vågar jag inte lägga dit än.

Varje år kommer jag på mig själv att inte förstått hur nära jul vi egentligen är, och i år har det verkligen varit så. Jag tror nog att det pissiga vädret har haft viss inverkan, men nu ser det ut som att vi får en vit jul iaf. 3 dar kvar :)

Vill passa på att tacka för julkorten som vi fått, pga av bristande ork och ickestillasittande barn så blev det inga julkort skickade från oss i år tyvärr....bjuder på ett här istället :

GOD JUL  tryck här :)Halkig onsdag

Halkigt och blött ute nu, men vi tog oss ändå ut en stund igår och Livia fick premiäråka pulka - en riktig höjdare :)
Sen på eftermiddan kom Lundbäcksbarnen på besök för utelek, dans och frisering. De stannade även på middag så det blev en trevlig heldag som avslutades med Bridesmaids tillsammans med Johnny.Ser knäpp och konstig ut på många sätt här, men det är klart man ställer upp när barnen vill pilla i ens hår :) tycker ändå inte att bilden gjorde min frisyr rättvisa.
Sandra påstod att hon inte riktigt kunde ta mig på allvar när jag pratade sen.....kan inte fatta varför ?