Mat o bak

 
 
 
 
 
Nu börjar jag tro att livet återvänder i form av en sjukdomsfri kropp ( bortsett från ryggen då ). Känns skönt att faktiskt vilja göra nånting på dagarna igen, och att man faktiskt orkar lite mer nu. 
 
Igår blev det trevlig lunchdejt med Lisa och Petter på Bryggargatan. Premiär för mig där och jag var väldigt nöjd med min lax. 
 
Idag blev det en dag i köket här hemma. Fixade middan långt i förväg, långkokt karre :)
Även bakning hanns med : shortcake med marshmallows och chokladkaka med italiensk maräng. Det blev helt ok för att va första gången. 
 
 

Kvällens middag

  Blomkålsgrstäng med bacon
 
600 g blomkål
2 paket bacon
1 gul lök 
2 vitlöksklyftor 
riven ost 
grädde
philadelphia
sambal oelek
milda fraiche (schalottenlök o gräslök)
 
Täck botten på en gratängform med blomkålen. 
Stek baconbitar och hackad lök, strö över blomkålen. 
 
Rör ihop grädde, Philadelphia, ost och valfri smaksättning och häll i formen   
 
Swooosch in i ugnen ca 35-40 minuter
 
Enjoy people!!!
 

Sjukdagar återigen 😢

Tror ni inte att jag åkt dit igen!?!!!
Jag avslutar min senaste penicillinkur idag och förkylningen kommer som ett brev på posten just då man tror, tycker och hoppas att allt ska va över vad gäller sjukdomar. 
Ringde vårdcentralen i morse för att försöka reda ut detta och kanske få nån grundligare undersökning av mig själv. MEN, Byske vårdcentral tycker att de gjort allt de kan för fröken Sarah tyvärr. 
 
Kan förstå att de såklart inte kan trolla bort allting, men nåt jäkla fel är det ju. De kollade min sänka förra måndagen i samband med halsflussen, och den visade en siffra på 79(!). 
 
Försökte oxå förklara att min kropp tar så fruktansvärt mycket stryk av allt det här med tanke på min rygg. Men hon tyckte det att alla faktiskt får värk i hela kroppen då man är sjuk. 
 
Det löns ju inte att sätta sig och gråta över allt heller, men ska erkänna att jag snart sätter mig i ett hörn och tjuter sim bara den.