Trevlig helg

Nya och friskare tag i helgen som gått....nu är det bara hostningen som man ska dras med ett tag framöver som vanligt.
I lördags var det Furuögrundsdagen här i byn. Livia blev årets Furuögrundsare i år och blev uppvaktad med paket, två ljuslyktor och en tavla, samma som Moa fick när hon blev uppvaktad :) tycker det är gulligt av dem.
Lite regn fick vi stå ut med, men det var trevligt ändå.

Haha...en karl kom fram efteråt och frågade nästan lite nedlåtade tyckte jag :
- " Ska hon verkligen heta Livia?"
- " Ja, det ska hon"
- " Jaha, inte Marie då?"
- " Nä, hon ska heta Livia"
- " Hmm, ovanligt"

Familjen gjorde sen på eftermiddan en tur till Pite och Dollar Store. Tyvärr var vi så sena dit, så det blev bara en snabb sväng runt....jag kan gå lääänge där :)
Middagen tryckte vi i oss i form av flottiga hamburgare på Sunes (Johnnys val såklart) och sen hemåt igen.
Fast vi kom på efter vägen att de ju har karuseller och grejer på havsbadet i Pite och gjorde ett stopp där oxå. Vi var där mycket i fjol när vi bodde i stuga och det är ju toppenkul för Moa. I år fanns det lite större urval oxå...hon fick åka en karusell och elbilarna, de tyckte hon var kul, men jag undrar ändå om pappan inte tyckte det var liiite roligare :)

Söndan blev ju en kanondag vädermässigt. Moa satte sig på cykeln och trampade på in till Byske och farfar som bjöd på tårta. Stannade ett bra tag på surr och kubbspel. Matthew, Maritas barnbarn, hade ju aldrig provat på det så det var på tiden tyckte vi :)

Idag, måndag har det körts skrot på tippen och ätits rester i huset. Hälsat på Johnnys moster som är på besök från Kanada och visat upp Livia....Moa tryckte i sig bullar och kakor under tiden. 

Stackars mig

Jag hatar att vara sjuk....framförallt hatar jag att vara sjuk och ta hand om barn samtidigt. Helst vill jag bara ligga i sängen och tycka synd om mig själv, men med två andra som behöver min hjälp så går det inte. Idag känns det dock lite bättre i kroppen, kan vara för att det inte är lika varmt ...gårdagen var en ren plåga i svettningar.
Hade hoppats att mamma kunde komma och bo med oss ett par dagar och ta hand om båe mig och barnen, men självklart hade hon oxå åkt dit på förkylningen. Livia är snorig hon med och sover rätt mycket tackolov, men på hennes vakna stunder är hon pigg ändå. Moa får mycket tv tid de här dagarna, fast hon tycks inte lida över det...hon får glass och låter nöjd :)

Hoppas på bättre dagar snart med en massa ork hos både mamma o barn !