Äntligen helg

 Fredag och äntligen helg, långhelg dessutom...jag börjar inte jobba igen förrän på tisdag klckan 17..ska bli skönt.
I veckan har jag ju oxå jobbat bara halva dagar...det känns som det är det ryggen klarar av just nu....snart ska det ökas upp till 75%., ska bli spännande att se hur det ska gå. Jag ska få komma till sjukgymnasten på måndag o se om hon kan hjälpa mig med övningar o dyl.

I veckan har vi väl inte gjort så jättemycket... Malte var förbi en av dagarna så det blev lite lekstuga ....de är bara för sötaVi har oxå tagit kort på öpnna förskolan i veckan...tror nog att de blev rätt  bra faktiskt....ska bli kul å se när de kommer....en lätt gapande och klappande Moa blev det :o)

DAGENS MOA .....hjälpen upskattades inte riktigt

1årskontroll

Idag har vi varit på 1årskontroll med Moa. Det gick bra och de gav henne sprutan trots den snorig näsan som vi var lite rädda för. Inget skrik blev det heller, men hon tittade skepiskt på när hon blev stucken i benet, min duktiga tjeja.
De tittade oxa i öronen på henne eftersom hon ju haft öroninflammation igen och vi slutade med medicinen förra veckan. Hon har varit som skrikig och flännig sista tiden, trodde kanske det berodde på det, men det såg normalt ut, lite rött fortfarande, fast ändå som det skulle efter inflammationen....skönt.
Vägning och mätning blev det såklart oxå i vanlig ordning.....tror hon var 75 cm lång, vilket sköterskan sa var "normalt", men hon tyckte fortfarande att hon ökade lite för lite i vikt, ...var uppe i nästan 9 kilo nu. Måste bli skärpning på matsidan nu.....hon äter riktigt duktigt vissa perioder, men andra nästan ingenting....har varit en sådan period nu då, men jag skyller det på att hon inte riktigt varit frisk....vem vill äta då?

I morse blev det en riktig sovmorgon för hela familjen...vi steg inte upp förrän klockan 10 nästan......jag nästan skämdes när jag tittade på klockan, men tyckte ändå att det var rätt skönt. Trodde väl oxå att Moa skulle vara helt i gasen efter en riktig utsovning, men hon var ändå trött o tjurig på förmiddan, så det blev vagnen ganska snabbt för damen.
Just nu sover hon sitt andra pass för dagen och det är lugnt och stilla här hemma. Johnny är ute i garaget och byter däck så jag får vara helt ensam för en gångs skull.

Ikväll ska det bli middag hos Sandra med de övriga damerna här omkring. Ska bli kul att äta o dricka gott och surra bort några timmar till Idol som jag gissar ska stå på under tiden :o) men det ska nog ändå bli en lugn kväll med lagom av det röda i glaset...för imorron väntar maxikläderna  på mig igen. Kvällspasset ändå, så jag kanske får en liten sovmorgon imorron me, vem vet.


               vem är boven?                                        glassbåt ärmums!

Älskade vårdcentral......igen

Fick idag träffa en läkare efter en veckas tjat och telefonringning till vårdcentralen. Att det kan vara så besvärligt och omständigt att ens få ett sjukintyg förlängt.
Jag har ju sen i torsdags förra veckan nu jobbat halvtid igen efter en månads hemmavistelse med rygghelvetet......aaahhhh så less jag är. Halvtidsjobbandet har väl varit med sådär resultat, men nu tänker jag inte ge mig...det är bara att bita ihop och klara av dagen.

Iaf, läkaren idag......frågade om jag inte skulle kunna få träffa nån annan läkare i stan eller så om de nu i Byske inte kan fatta vad det är jag har för fel.....det egentliga svaret jag fick, och sammanfattningen av hela besöket var : "Alla människor har ont ibland, och för de flesta går det över av sig självt." Jag skulle kunnat strypa karln på plats alltså....får man verkligen vara så nonchalant som läkare? Det är ändå människor han har hand om på daqarna och deras hälsa....men det kvittar visst. Jag vet inte vad riktigt mer jag kan göra nu...det är ju bara att hoppas att det blir nån större ljusning och att jag snart fixar heltid igen. Har faktiskt aldrig längtat efter att få jobba så mycket som jag gör nu, helt knäppt.