Nya frisyrer

Jag hade sedan länge en bokad klipptid förra veckan. Hade längtat nåt fruktansvärt då mitt hår inte var av bästa  kvalité. Långt, långt, långt och alldeles för länge sedan det var klippt. 
Kvällen innan fick jag dock en bild av Livia där hon gått lös med saxen på dig själv!!!!!!!!!!!!!! Mamman dog litegrann. 
Det är på riktigt bland det värsta jag kunde ha tänkt mig, flickan såg inte bra ut. 


Jag erbjöd henne min klipptid eftersom det kändes ännu mer akut än mitt långa hår. 
J. lyckades ändå hitta en frissa själv dagen efter, men efter att ha sett flickan efteråt funderar jag verkligen hur både han och hon tänkte när de gick därifrån?!?!?! Hon ser inte klok ut, aldrig att jag hade betalat för den frisyren! 

Farmor, jag hoppas du kanske kan jämna till Livias nuvarande hockeyfrilla. 

Eftersom jag inte hörde nånting av den övriga familjen gick jag som planerat på min klipp och färgtid hos Malin på Erica Book. 2 1/2 timme senare gick jag ut därifrån betydligt rödare och kortare än tidigare. 
Färgen är verkligen skitsvår att få på bild, men jag har gjort ett par försök iaf. 

Innan:Under tiden:


Efter:
Den lilla luggen kommer nog ta ett tag att vänja sig vid, men färgen är jag riktigt nöjd med. 

När vi ändå är inne på ämnet hår, passar det tyvärr även bra att ta upp LÖSS!!!!!
Hittade dem i Moas hår i lördags, å fy fasen så äckligt. De riktigt kryllade i hennes hårbotten, men hon hon kände ändå ingenting. 
Ringde runt efter lusmedel och slapp köra in till stan. Dränkte Moa i lusolja och körde Livia i lusschampo. Efter nedfrysning av mössor och hårborstar och byte av samtliga sängkläder i huset, hoppas jag att alla spår av de små djävlarna är borta. Och jag hoppas verkligen inte att vi smittat någon heller (Linnea). 

Ska försöka hitta en klipptid till Moa oxå snart, det börjar vara hög tid. 


Tandläkare och cykelpremiär

I morse vaknade jag redan 05 av mig själv. Det krampade och värkte nå jävulskt i ryggen och ner i benen, så det var inte ens lönt att försöka somna om igen. 
Satt mig i soffan och tittade på lite inspelat, och när barnen sen vaknade vid 07 var jag redo att sova igen. Men men, fixade i ordning frukost och myste tillsammans under filtar tills jag skickade i väg Moa till skolan. 

Livia stannade kvar hemma med mig en stund eftersom det idag var dax för tandläkaren. 
Jag blev så stolt över henne där hon snällt satt i tandläkarstolen och gjorde som hon blev tillsagd. Duktiga, duktiga lilla Livia ❤❤❤
Vi hade tränat hemma på att gapa stort innan och det kom hon tydligen ihåg :)
20 tänder hade hon och inte ett hål!

När vi skulle på fotbollsträningen ikväll fick Moa premiärcykla nya hojen. Sadeln måste nog sänkas nån centi, men annars är det nog bara lite övning som krävs för damen. 
Lycka!!!
En ledig dag med min 4åriga Livia

Eftersom Livia skulle på sin 4-års kontroll på vårdcentralen idag, bestämde vi oss för att hon fick vara ledig och hemma hela dagen från dagis.   

Vi började med en härlig prommis i solen och 1 minusgrad i morse tillsammans med Sandra och Alva. Guh, så härligt alltså. Kan nog vara den bästa promenaden på länge. Vi körde vagnarna över skaren och skoterspåren och svettades alldeles lagomt för min del. Jag blir fort varm i vanliga fall :)Sen var det då dax för 4års-kontroll. 
Livia skötte sig bra trots lite blyghet från hennes sida. Hon gick balansgång, ritade huvudfoting, trädde bollar på ett snöre, kollade synen och hörseln, och vägde och mätte sig. 
Vi måste dock tillbaka för ytterligare en hörselkontroll då hon inte hörde sista tonen på ena örat, och tydligen ska hennes längds oxå kollas upp lite mer. Jag har en lite för kort dam enligt papperen idag, men jag känner mig inte orolig. Jag har varit kort och lite hela mitt liv och har inte tagit nån skada av det hittills iaf. 
På eftermiddan hämtade vi Moa från skolan och åkte mot stan. Första stoppet blev Team Sportia, och cykelprovning. Moa hade en alldeles för liten cykel redan i fjol egentligen, men vi drog tyvärr ut på ett nytt cykelköp ett år. 
Nu slutade vi på en 24", och jag hoppas den räcker åtminstone två år för henne. Imorgon ska vi provcykla här hemma, och då kommer säker nya och bättre bilder. Efter cykelshopping avslutade vi vår stadstripp med kaffe och "bäbis"mys hos Linnea och kidsen. Lovley!!!


Tack för idag!