Sjukdom, kiss och "bebisar"

Idag , fredag är andra dagen jag är hemmavid för vård av barn....eller jag kanske hellre skulle säga vård av herrn i huset. Han har ju haft lite feber och känt sig riktigt risig, så jag blev tvungen att va hemma med Moa vilket han inte skulle orka. Men det  var nog tur ädå...hon blev oxå helt konstig för nån dag sen.....snor och host har hon haft ett tag, men hon har fått helt mycket utslag på kroppen. Självklart kliar det för henne så hon river sig blodig innan hon är nöjd. Tog en sväng på vårdcentralen med henne igår......alla småprickar trodde de var eksem och sen också att hon har fått nån allergisk reaktion på nånting. Jag har lagt min gissning på äpplen....det är det enda jag kan komma på som hon ätit som hon inte ätit jämt förr.
Vi fick hämta ut lite smorsel och allergimedicin som hon ska få till kvällen för att kunna sova normalt igen utan att klia ihjäl sig. Får nu se hur dagen idag blir......hon brukar hålla igång ca 2 timmar sen orkar hon inte mer, stubinen blir kort och gnället väldigt tydligt, men det må då vara, vi är ju lix hemma.

Igår var det premiärkisset på pottan också....spännande för både Moa och mamma.
 DÄR kissade jag


Vi har hunnit med ännu en maxibebisträff i veckan oxå. Nu är de iofs inga bebisar längre, så nu är det nästan roligare att ses när alla springer runt och har sina egna viljor. Det var bara en som inte gick än, men då är han ju minstingen i gänget oxå, liten och otroligt söt.
Vi passade på att ta vikt och längd på Moa igår ....inte riktigt nått 10-kilos sträcket än, men en helt perfekt 9,5 :a är hon iaf :o)

Adjö då

-09.....hittills

Det nya året har väl inte tagit den fart som jag hoppats på. Jag har  och känner mig bara trött och seg hela tiden, ingen ork till varken det ena eller det andra, och absolut ingen inspiration till att dela med mig av nånting här heller. Nu ska jag ändå försöka mig på lite iaf, det är ju trist med en tom blogg oxå :o)

Jobbet har tagit en större del av tiden nu....ibland känns det som om man bara kommer hem, lägger sig och åker iväg igen. Åh, otroooligt segt är det....nu börjar det väl bli ändring på det och några fler hemmatimmar blir det tackolov....ska bara göra bort den här 7dagarsveckan, sen är helgen ledig.

Julen har inte heller riktigt kommit bort här än, granen är borta, men jag vill nästan lämna kvar ljusstakarna i fönstren...det är ju så mysigt och fint. Får nog sitta uppe några dagar till sen måste de väl oxå plockas bort.

Trollet här hemma blir större och äldre....det är riktigt så jag tycker det märks. Humöret har framförallt försändrats. Visserligen fortfarande en riktig gladskit, men när hon inte får som hon vill visar hon mer än gärna sitt missnöje med att slänga sig ner på golvet och gapa utav bara fan. Svårt att hålla sig för skratt ibland, trots hennes ilska, men hon ser så otroligt rolig ut.
Den nionde tanden har oxh behagat titta fram...en kindtand som jag helt missat varit på väg, men nu suyns den klart och tydligt. Gluggen där fram är som ni ser fortfarande rätt ordentlig.

                 

Ska försöka bättra mig på bloggfronten nu och ta nya friska tag med allt runtom oxå.... jobbigt att bara gå å va trött och på halvtaskigt humör hela tiden. Ska passa på att vila lite nu medans Moa sover och innan kvällen på maxi väntar.
Ha det gott alla