Julveckan

I år har väl julen mestadels handlat om snöslottning känns det som.....så sjuuukt mycket snö det har kommit. Självklart ville jag ha en vit jul och nyår, men nu börjar det räcka för den här gången tycker jag.

Försökte ta ett kort på julaftonsmorgonen, men man ser inte så mycket annat än snöflingorna.


Förutom snö så blev det väldigt många julklappar i år, till oss alla faktiskt, men allra mest till Moa såklart. Hon öppnade sitt sista paket klockan 20 på juldagskvällen.....det måste bli mindre till nästa år. Det som var kul var att hon ju i år ville öppna och leka med grejerna hon fick på en gång, det är väl kanske därför det tar en sån himla tid att öppna oxå kan jag tro.

Här visar hon  morgonjulklappen för en nyvaken pappa, en Barbiefilm


Julmaten i år beställde vi ju som sagt....det blev riktigt bra. Gu, bara att slippa stå å skära allting var ju värt det. Vi hade ändå gjort lite grejer till, men det blev så himla enkelt alltihop utan stress och panik.Favoritklapparna

Hello Kittytält av farbror Joel....


...och en käpphäst


Mycket trevliga juldagar blev det med familj som stannade ända till annadagen och spelade spel och åkte snowracer ute.

Straffet för allt det trevliga kom på söndagskvällen då jag började få ont i kroppen....tänkte inte så jättemycket på det då, utan trodde att en natts sömn skulle få det att gå över.......det gjorde det inte. Nu har jag legat pall platt i två dagar, och som det känns så blir det säkert två till oxå. Halsen håller på att svälla igen tror jag och febern håller sig runt 39....åhhh, vad jag avskyr att vara sjuk.

Tack snälla Lisa som skjutsade Moa till dagis i morse då jag inte orkade.I väntan på jul

Så här inför julen är det alltid så mycket som ska hinnas med. Konstigt egentligen att en sån "trevlig" dag innebär så himla mycket stress för så många. Själv har jag bestämt att det inte ska bli så stressigt i år......skulle ändå inte hinna med allt som jag skulle vilja, även om jag försökte.
Julklapparna gjorde jag klara för ett  bra tag sedan och det känns riktigt bra nu då jag verkligen inte gör annat än att jobba. Lååånga jobbiga pass som gör att man avslutar kvällen liggandes i soffan innan man stupar i säng.....men man känner sig ändå rätt nöjd :o)
Hemmastressen lämnar jag därför i år hjärtligt över till min älskade. Han skulle visst ta ledigt på onsdagen för att hinna städa, skotta, fixa o dona här hemma innan julfirandet på torsdag.
Det som nästan kan stressa mig mest under julaftonen är maten. Även fast vi är här så gör inte vi all mat, utan vi har gjort som ett knytkalas där alla tar med sig grejer......men jag lyckas ändå stressa upp mig när det ska plockas och rivas i mina skåp och lådor av alla hit o dit, då vill man nästan göra allting själv egentligen......fast det vill jag ju ändå inte såklart...hrmmm.
Så....i år ska vi faktiskt beställa julmaten, få allting färdigskuret och klart....känns lite bådeoch, men vi testar i år och ser hur det blir. Kan ju faktiskt bli så att i stället för att alla ska springa runt runt för att hinna med, så kanske vi kan sitta ner tillsammans och se Kalle innan vi äter....kan ju bli helt kanon.

Gissar att detta blir mitt sista inlägg innan jul så jag önskar alla EN RIKTIGT GOD JUL !!!!

Förra årets lilla lilla Moa,
hon ser lite rädd ut....kan ju va för tomten


Senaste veckan

För några dagar sedan skrev jag ett rätt långt inlägg om sista tiden hos oss. När jag sen var klar och skulle lägga ut det, så pajar självklart internet....detta jä-la internet !!! Då blev jag så less att jag struntade i alltihop....orkade inte skriva om allt igen....men nu ska jag göra ett nytt försök iaf, hoppas att det går bättre.

Har väl iofs inte hänt så mycket intressant för er andra att veta.....köket börjar se allt bättre ut, det går sakta men säkert framåt. Luckorna är numera helvita, kyl/frys och spis är svarta och står på plats. Diskbänken är utbytt och fått flytta sig ett snäpp till vänster, liksom diskmaskinen. Det känns bra...inte allt för stora ändringar, men ändå så man märker det....en klar förbättring iaf.
Förra fredan var Sara och hennes familj hit på middag och Idolfinal. Jisses, så länge sen det var vi sågs....det var riktigt trevligt att vi tog tag i det nu....måste göras oftare.
Idolfinalen slutade väl ganska väntat....blev varken nöjd eller missnöjd. De var ju duktiga båda två, även om jag hade hoppats liiite mer på Calle, fast det kanske bara var bra att han blev tvåa , då får man kanske se lite mer av han sen.

Lördan blev det middag, glögg å surr hos svärfars. Passade på att ses alla en kväll nu eftersom att de åker till USA över jul o nyår.  Vi låg oxå över där till söndan.....gissa hur länge vi sov? ....10.20 ! Hur många småbarnsföräldrar får ligga så länge på dagen? Helt fantastiskt alltså....å inte hade hon varit uppe speciellt länge på kvällen innan heller....ja, det är bara att tacka å ta emot sovmorgonen.

I måndags hade de luciafirande på dagis....ett gulligt luciatåg med småtomtar som faktiskt skötte sig riktigt bra med tanke på deras ålder. Moa började med att välja att sitta på golvet först framför alla andra, men ställde sig sen i ledet hon me.

 lite förskräckt Moa
 alltid glada Astrid

Malte Moa o Agnes

Sen har det bara varit arbete resten av veckan....och mer blir det i veckan som kommer....Nu jobbar jag alla dagar fram till jul, o inga korta dagar heller, fast samtidigt är det absolut roligast att jobba på maxi nu när det blir så oerhört mycket folk. Hoppas kroppen å psyket håller :o)

Ikväll kommer Erika o Mauro hit på pizza och fredagsmys...det ska bli trevligt, alltid kul när vi ses. Å jättekul att de nu ska stanna i Skellefteå och inte flytta till Norrköping som det var tänkt......roligare att ha vännerna på lite närmare avstånd.


Förra veckans fredagsmys....lakritsMoa


Adios !