Saftweekend i BGM

Vinbären blev äntligen inplockade och medtagna till Bygdsiljum. Jag och flickorna har varit hela helgen hos mormor och morfar medans Johnny fixat badrumsluckor och annat göra hemma i huset.
Saften är kokad och en sladdrig gelé är äntligen i burkar. Härligt att få använda sånt som man faktiskt har hemma och får nånting vettigt gjort av den. Tur att jag har mamma till hjälp, annars vet jag inte om det blivit av....för mycket stök med, men kul ändå :)

Bären har självklart tagit mycket tid, men lite lek och massa god mat har vi hunnit med bland varven. Moa älskar verkligen att vara i Bygdsiljum och det är svårt att dra sig hemåt igen när man har så trevligt allihop. Livia har utforskat mormor o morfars golv för första gången och krypningen går riktigt bra, lite vurpor blir det såklart fast inget allvarligt än så länge.

Även Johnny och Joel hann hit en sväng på lördan efter de fixat "mina" badrumsluckor. Då blev det suringmiddag :)

Onsdan

Det var en överlycklig Moa som glatt hoppade i sina nya regnkläder på onsdagsmorgonen och poserade framför kameran innan dagis. Och det var en lika lycklig Moa som jag hämtade hem från dagis 2 timmar senare, dock en bra mycket smutsigare efter lek i regn och sand....men roligt hade hon haft.
På eftermiddan fick vi besök av Erika med familj. Nu är det inte länge kvar tyvärr innan de flyttar från oss för att bo i Sundsvall igen. Menmen, får bara en anledning att åka iväg nån gång per år för att hälsa på iaf. Kul att se dem igår ändå.

LIVA KRYPER !!!
Med en väldigt märklig och lustig stil, men hon kryper verkligen nu....ojojoj, vad det går undan när hon väl bestämt sig. Nu gäller det att ha undanplockat på golvet så att hon inte hinner dit först.
Hon kan nu oxå sätta sig själv upp på rumpan igen när hon ligger på mage - duktig tjej.
Krypbilder kommer senare :)

Rolig tisdag

Det blev premiärbesök på "stordagis" idag. Moa har längtat såååå, och kunde verkligen inte förstå varför jag var tvungen att stanna kvar med henne. Jag tror det kommer bli jättebra med dagis för henne igen, vi börjar klättra på varandra här hemma nu.
Imorrn ska hon oxå få vara där en sväng helt ensam, men det är jag då inte alls orolig för.....sen får hon börja på riktigt nästa vecka med sina 15 timmar.

På eftermiddan blev det bullbak här hemma för Moa o mig, Livia sov snällt ute i vagnen under tiden så vi fick vara ostörda.
Jag måste säga att jag är riktigt förvånad över vårt sammarbete med bullsen.....inte ovänner en enda gång!!!  Moa gjorde oxå helt egna bullar...allt från utkavlandet till fyllningen, rullandet och penslingen - kanon, och hon var framförallt jättenöjd med sig själv :)

Sen var det sång, dans, lek och matlagning resten av dagen :)

SNÄLLA BARN IDAG !